Ali Ericek İlahiyat Fakültesi Tatbikat Camisi

Anasayfa / Haberler / Ali Ericek İlahiyat Fakültesi Tatbikat Camisi

Vakıf kurucumuz ve hayırsever işadamı Ali Ericek tarafından yaptırılan Abant İzzet Baysal Üniversitesi (AİBÜ) İlahiyat Fakültesi Tatbikat Camisi’nin temeli, Gölköy yerleşkesinde düzenlenen bir törenle atıldı. Törene; Vali Yardımcısı Cemal Polat, Bolu milletvekilleri Ali Ercoşkun ve Fehmi Küpçü ile Düzce Milletvekili İbrahim Korkmaz, YÖK Yürütme Kurulu Üyesi Prof. Dr. Durmuş Günay, YÖK Üyesi Prof. Dr. Hüseyin Yıldırım, Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, Erpiliç A.Ş Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Mustafa Ericek, Yalova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. M. Niyazi Eruslu ve çok sayıda protokol üyesi katıldı. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı okunmasıyla başlayan törende, Zeynel Abidin Aydın Kur’an-ı Kerim tilaveti sundu.Törenin açılış konuşmasını yapan AİBÜ İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Cağfer Karadaş, Ramazan ayında bir cuma günü ‘hayırlı’ bir başlangıç için bir araya geldiklerini vurgulayarak, ALİ ERİCEK İLAHİYAT FAKÜLTESİ TATBİKAT CAMİSİ’nin yapımında başta hayırsever iş adamı Ali Ericek ve ailesi olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür etti.Erpiliç Yönetim Kurulu Başkanı hayırsever iş adamı Ali Ericek’in selamlarını getirdiğini belirterek konuşmasına başlayan Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Mustafa Ericek ise Ramazan ayında mübarek Cuma gününde ALİ ERİCEK İLAHİYAT FAKÜLTESİ TATBİKAT CAMİSİ’nin temelini atmaktan gurur duyduğunu ifade ederek, caminin üniversite ve Bolu’ya hayırlı olmasını diledi.

Rektör Prof. Dr. Hayri Coşkun ise camiye verdiği destekten dolayı hem Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez’e hem de hayırsever iş adamı Ali Ericek ve ailesine teşekkür etti. Yapılacak caminin özelliklerini aktaran Coşkun, konuşmasında üniversite bütçesinden yararlanılarak yapılan yatırımlar hakkında da bilgi verdi. Rektör Coşkun, şöyle konuştu: “Merkezi yemekhane binası inşaatı bitti, hizmete hazır durumda. Diş Hekimliği Fakültesi bu dönem öğrencilerini ağırlayacak. Mühendislik Mimarlık Fakültesi ek binası, merkez laboratuvarı binası, Nükleer Radyasyon Tespit Uygulama ve Araştırma Merkezi binası, 162 daireli lojman binaları, BESYO ek spor tesisleri, Gerede Kampüsü spor salonu, ihale işlemleri süren Gerede Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu binası ile yurt binaları ve Pasif Ev inşaatı devam ediyor.”